OM OSS

Norges Bunadshåndverkere er en plattform for bedrifter og private aktører som ønsker å bevare tradisjonshåndverket og lokal produksjon av bunad med dens tilbehør. 

Ønsker du å vite mer om medlemskap hos oss? Klikk her. 

I løpet av de siste 10 årene har utenlandsproduksjon av bunader skutt i været, samtidig som de aller fleste fremdeles tror at all produksjon skjer i Norge. 

Vi ønsker å samle hele landets bunadshåndverkere på en felles plattform, slik at det blir enklere for kunden å finne frem til sin lokale bunadsprodusent. 

Sunnmøre_Herre_56.jpg

Vi jobber med å samle inn mest mulig informasjon om bunadsproduksjon og gi det til kunden, slik at alle får rettferdig behandling i sin investering av bunad. 

 

I Norge i dag finnes det ingen krav til merking av opprinnelsesland i bunader eller andre klær. Et av målene til denne organisasjonen er å få dette lovpålagt. 

-

Organisasjonen ble lansert først under navnet Bunadspolitiet av initiativtaker Siri Sveen Haaland. Våren 2019 endret vi navnet til Norges Bunadshåndverkere. 

Siri er 5. generasjon i familien Sveen som har sydd bunader siden 1897. Hun arbeider i dag med sin mor, Kari Sveen i familiebedriften Sidserk Systue

-

Med strykejern_kvadrat.jpg

"Gjennom denne plattformen ønsker jeg at vi i fellesskap fremsnakker våre lokale håndverkere og bunader. Jeg håper det kan bidra til økt kunnskap og interesse for å ivareta den unike bunadstradisjonen vår." 

- Siri Sveen Haaland