OM OSS

Norges Bunadshåndverkere er en organisasjon og markedsføringskanal for bedrifter og private aktører som ønsker å bevare tradisjonshåndverket og lokal produksjon av bunad med dens tilbehør. 

 

Organisasjonen ble lansert først under navnet Bunadspolitiet, 17. april, 2018, av initiativtaker Siri Sveen Haaland. Våren 2019 endret vi navnet til det nåværende Norges Bunadshåndverkere. 

Siri er 5. generasjon i familien Sveen som har sydd bunader siden 1897. Hun arbeider i dag med sin mor, Kari Sveen i familiebedriften Sidserk Systue. 

I løpet av de siste 10 årene har utenlandsproduksjon av bunader skutt i været, samtidig som de aller fleste fremdeles tror at all produksjon skjer i Norge. 

Vi ønsker å samle hele landets bunadshåndverkere fra hele landet på en felles plattform, slik at det blir enklere for kunden å finne frem til sin lokale bunadsprodusent. Vi ønsker også a bedre arbeidsforholdene til alle våre bunadshåndverkere. 

 

Vi jobber med å samle inn mest mulig informasjon om bunadsproduksjon og gi det til kunden, slik at alle får rettferdig behandling i sin investering av bunad. 

 

I Norge i dag finnes det ingen krav til merking av opprinnelsesland i bunader eller andre klær. Et av målene til foreningen er å få dette lovpålagt. 

"Gjennom denne plattformen ønsker jeg at vi i fellesskap fremsnakker våre lokale håndverkere og bunader. Jeg håper det kan bidra til økt kunnskap og interesse for å ivareta den unike bunadstradisjonen vår." 

- Siri Sveen Haaland

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

NORGES BUNADSHÅNDVERKERE

Karl Johans gate 8

0154 Oslo

post@norgesbunadshandverkere.no

© 2018 Norges Bunadshåndverkere