ALVDALSBUNAD - HEDMARK

Oppdatert: 29. april 2020Hege Steihaug Barstad er håndverkeren bak firmaet Alvdalsbunad AS, som ble etablert i 2016.


I Alvdalsbunad AS, som holder til i Steia i Alvdal, produseres Alvdalsbunad, Trønderbunad og Marie Aaen for dame og Østerdalsbunad for dame og herre.


Du kan også få sydd om bunaden din her.


Alle bilder er fra Alvdalsbunad sin Facebookside.


Om Alvdalsbunaden:

Alvdalsbunaden ble tatt i bruk litt ut på 1900-tallet i Nord-Østerdalen. Den er laget av 2-skaft ullstoff med svart trykk, der mønsteret er vinløv og drueklaser. Vi vet at denne ble laget i fargene grønt og rustrødt, men man kan i dag også få den i blått.


Man antar at bunaden er inspirert av fasongen til bunadene i Gudbrandsdalen da de gamle bevarte livkjolene fra Østerdalen har et annet snitt. Stoffet til bunaden ble laget ved at man vevde sitt eget stoff og sendte det til trykking, eller man kunne kjøpe ferdig stoff med trykk. Det var mulig å få trykket bunadstoff frem til krigens dager.


Til bunaden hører linskjorte – Kvebergskjorte, valgfritt silketørkle og lomme med sølvlås. Det hører også med forkle til bunaden dette er svart silke eller brokade.

Alvdalsbunaden kan igjen produseres. Alt stoff trykkes for hånd av oss på kvalitesstoff fra norske leverandører som Krivi-vev AS og Gudbrandsdalens Ullvarefabrikk AS.


Bunadkurs

Alvdalsbunad AS holder også bunadkurs i Østerdalsbunad for dame og herre, samt Marie Aaen og Alvdalsbunad. Kurslærere er Hege Steihaug Barstad.

Fra bunadkurs i herrebunad fra Østerdalen hos Alvdalsbunad AS.

Vi er stolte over å ha Alvdalsbunad AS som medlem hos oss!


Kontaktinfo:

ALVDALSBUNAD AS

hege@alvdalsbunad.no

Tlf: 40 29 40 29

Steia 14, Alvdal


Facbook: https://www.facebook.com/alvdalsbunad/

Instagram:

https://www.instagram.com/alvdalsbunad/
#alvdalsbunad #alvdal #alvdalsbunadas #østerdalsbunad #marieaaenbunad #marieaaen #bunadkurs #bunadsøm #norskproduksjon #bunadspolitiet

433 visninger0 kommentarer
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

NORGES BUNADSHÅNDVERKERE AS

Karl Johans gate 8

0154 Oslo

post@norgesbunadshandverkere.no

© 2020 Norges Bunadshåndverkere AS