BUNADSYSTUA LIV LAGA - OSLO


Da Mona Øvregård var 52 år, så valgte hun å omskolere seg for å kunne drive med det hun likte aller best, nemlig bunadssøm.


Mona kommer fra det man kan kalle en "bunadsfamilie". Hennes far var sønn av en syerske og selv gravør av yrke, fra Kampen i Oslo. Han var gift med en flott Telemarksjente, og mente at hun måtte ha en flott Telemarksbunad.


Måten han løste det på var å lære seg selv å brodere og han broderte de aller første mønsterrapportene nederst på moren til Mona sin stakk. Deretter lærte han moren å brodere, slik at hun kunne brodere hele bunaden selv. Senere broderte moren to barnebunader til Mona og søsteren.


Det var ikke så vanlig med bunadskledde i Oslo på 17. mai på 60- tallet, så gjett om de tre Telemarksjentene vakte oppsikt!Mona startet med å sy en herrebunad fra Nordfjord, og etterhvert ble det herrebunad fra Aust-Telemark, beltestakker og Trønderbunad. For ikke å snakke om skjorter og annet detaljarbeid i bunader fra hele landet.


Alle bildene er hentet fra Mona sin Facebook- eller Instagramside.


Mona har tatt alle modulene ved Raulandakademiet og har nå satset ekstra på veving av belter og bånd.


Vi er stolte over å ha Bunadsystua Liv Laga som medlem hos oss!Kontaktinfo:

BUNADSYSTUA LIV LAGA

Mona Øvregård

monaovre@gmail.com

Tlf: 400 45 968

Holmenveien 12, Oslo


Instagram:

https://www.instagram.com/tverraairosa/
#bunadsystualivlaga #monaøvregård #beltestakkbelte #beltestakk #bunadbelte #telemarkbelte #vevdbelte #brikkevev #hårvippe #forklebånd #vevdbånd #skjortebroderi #bunadskjorte #austtelemark #trønderbunad #nordfjordbunadDetaljer fra arbeid gjort i Bunadsystua Liv Laga:
549 visninger0 kommentarer
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

NORGES BUNADSHÅNDVERKERE AS

Karl Johans gate 8

0154 Oslo

post@norgesbunadshandverkere.no

© 2020 Norges Bunadshåndverkere AS