HELLES GULL & SØLV - AUST-AGDER
De ansatte hos Helles Gull & Sølv med Frank og Tonje Helle i midten.

Midt i den koselige gågaten i sørlandsbyen Grimstad ligger Helles gull & sølv, som eies og drives av Frank og Tonje Helle.Ved første øyekast kan dette virke som en hvilken som helst annen gullsmed, men innenfor disse veggene befinner det seg 10 ansatte med variert kompetanse og et brennende engasjement for ekte håndverk.

4 generasjoner i filigransfaget

Familien Helle fra Setesdal har lange tradisjoner i filigransfaget, i hele fire generasjoner har de produsert håndlaget bunadsølv til distriktene rundt. Allerede på 40- tallet startet oldefaren til Frank, Gunnar Anderson Helle med å håndlage bunadsølv.


Frank Helle så i 2003 muligheten til å videreføre familietradisjonene, da en lokal gullsmed i Grimstad skulle legge ned driften. Med god hjelp fra sin far Gunnar J. Helle og moren Torhild Helle, som begge hadde lang erfaring i bransjen, åpnet Frank, sammen med sin kone Tonje, dørene til Helles gull & sølv 1. november 2003.


Da vi åpnet butikken i 2003, så vi for oss at salg av typiske gullsmedvarer ville stå for hoveddelen av bedriftens omsetning. Det viste seg fort at det var det håndlagde bunadsølvet som skulle bli bedriftens mest etterspurte varegruppe. - Frank Helle

Håndlaget bunadsølv og unik håndgravør

I tillegg til å kunne tilby vanlige gullsmedvarer, leverer Helles gull & sølv håndlaget bunadsølv til 4 distrikter:

- Aust-Agder / Åmli

- Vest-Agder

- Setesdal

- Telemark


Etterspørselen etter håndlaget bunadsølv har økt jevnt og trutt med årene, og Helles gull & sølv har derfor hatt gleden av å kunne ta inn nye lærlinger i filigransfaget annethvert år. I årenes løp har Helles gull & sølv hatt 10 lærlinger i filigransfaget.


Siste tilskuddet til bedriften er Tone Trydal som har fagbrev som gullsmed, i tillegg til at hun tok fagbrev i filigran etter at hun begynte hos Helles gull & sølv. Tone har tidligere tatt en toårig utdannelse som håndgravør i Finland, og har det siste året vært praksiskandidat innen håndgravering. I november 2018 tok hun sitt 3. fagbrev, denne gangen som håndgravør.

Vi er opptatt av å gi kundene våre best mulig hjelp og veiledning når de skal velge bunadsølv. Våre ansatte har meget god kunnskap om tradisjoner og historien til bunadsølvet vi leverer. - Frank Helle

Helles Gull & Sølv tilbyr våre medlemmer gode rabattordninger på deres håndlagede bunadsølv.


Vi er stolte over å ha Helles Gull & Sølv som medlem hos oss!


Kontaktinfo:

Helles Gull & Sølv

Storgata 24 Grimstad

www.hellesgullogsolv.no

Facebook: https://www.facebook.com/hellesgullogsolv.no/

Instagram:

https://www.instagram.com/hellesgullogsolv/?hl=nb
#bunadsølv #hellesgullogsølv #filigransarbeid #filigran #norsktradisjon #sølv #håndlagetsølv #håndgravering #familietradisjon #frankhelle #tonjehelle

319 visninger0 kommentarer
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

NORGES BUNADSHÅNDVERKERE AS

Karl Johans gate 8

0154 Oslo

post@norgesbunadshandverkere.no

© 2020 Norges Bunadshåndverkere AS