Kurs i Bunadsøm

Oppdatert: 26. okt. 2020


Bilde fra Bunadsvennene AS

Har du et ønske om å sy din egen bunad eller kanskje brodere bunaden til barnebarnet ditt? Det tror vi du klarer. I alle fall med litt hjelp på veien.


Her jobber vi med å lage en oversikt over de bunadkursene som er tilgjengelige. Vi oppdaterer listen kontinuerlig, så send oss gjerne tips om det er noen vi kan legge til her: post@norgesbunadshandverkere.no.


Ønsker du å utdanne deg som bunadtilvirker kan du ta den modulbaserte utdanningen på Raulandakademiet.

_____________


Raulandsakademiet - TELEMARK

Forskjellige kurs innen bunad: https://www.kursagenten.no/skole/Raulandsakademiet-Norsk-senter-for-folkekultur


Tilbakemelding om kursene på Raulandsakademiet: "Ubuntu Impact AS avd. Handcraft har vært på to ulike kurs på Raulandsakademiet. Brodering av Telemarksskjorter og Lag din egen Beltestakk. Begge kurs har kursleder Liv Berit Kaasa.

Kursene gir en grundig innføring i tradisjonelle teknikker og metoder i å skape bunader fra Telemark. I tillegg til å lære hvordan det ble laget i gamledager gis det rom til å gjøre det på mer moderne måter, for de som ønsker det. Som om ikke dette er nok, får du også historikk fra bygd og byer rundt om i fylket hva gjelder bruk av bunad og tilbehør opp gjennom tidene. Det å få alt dette på et så flott sted som Raulandsakademiet er nok det nærmeste vi kan komme det autentiske Telemark (tror vi). Maten på akademiet er fantastisk og selvsagt også hjemmelaget og tradisjonell. På kursene har Liv Berit i tillegg med seg både kvaler, stakker, forklær og broderimønstre fra 1800-tallet som hun har samlet opp siden 1960-tallet, så er du opptatt av å lære om det tradisjonelle og  har du lyst å studere gamle drakter og mønstre, så er dette kursene for deg også."

_____________


Alvdalsbunad AS - Alvdal - HEDMARK:

Kurs i Østerdalsbunad for dame og herre, Marie Aaen og Alvdalsbunader. Pris pr kurs er kr 2.500,- : https://www.alvdalsbunad.no/bunadskurs

_____________


Elisabeth Søberg fra Perle Betta - Bø i Vesterålen - NORDLAND:

Holder gjerne kurs i perling og montering av bringeduk og belte til Hardangerbunad. Ta kontakt med henne på perlebetta@gmail.com for å melde din interesse.

_____________


Sidserk Systue - OSLO - NETTKURS

Kurs i beltestakk. Lær å montere stakk, skoning, liv, forkle og skjorte på bunadskulen.no.

_____________


Anne Lisbeth Øiseth - Asker - AKERSHUS:

Kurs i brodering og montering av bunadskjorter, og helgekurs i innføring i skjortebroderier. Påmelding via Asker Husflidslag. Våren 2019 skal hun også til Nøtterøy husflidslag og holde kurs i bunadskjorter.

_____________


Stakk og Glede - MØRE OG ROMSDAL

Holder flere forskjellige kurs og veiledningstimer i bunader fra Sunnmøre. http://stakkogglede.strikingly.com/.

_____________


Bunadsaum AS - TRØNDELAG

Holder kurs i søm av mannsbunad fra Nord-Trøndelag. Ta kontakt på firmapost@bunadsaum.no eller ring 74 15 30 23 for å melde din interesse.

_____________


Skedsmo Husflidslag - AKERSHUS

Holder kurs i brodering og montering av bunad. Ta kontakt på post.skedsmohusflidslag@gmail.com eller ring 926 21 297 for å melde din interesse.

_____________


Noregs Husflidslag har en flott oversikt over alle kursene som blir holdt i regi av dem. Der kan du sortere ut interessefelt og lokasjon:

http://www.husflid.no/kurskalender

_____________


Kursagenten er også en god plattform for å annonsere kurs:

https://www.kursagenten.no/kurs/Bunad

_____________


Folkeuniversitetet holder også kurs i bunadsdeler. https://www.folkeuniversitetet.no/Kultur-og-fritidskurs/Soem-design-og-tekstil/Bunadsdeler

_____________


Broderikurs hos Sidserk Systue

Fortell oss også gjerne om du har erfaring med noen av disse forskjellige kursene. Det kan være til nytte for både fremtidige deltakere og kursholderen selv.


#bunadkurs #bunadsbroderi #kursibunad #bunadsøm #noregshusflidslag #folkeuniversitetet #kursagentet

5,061 visninger0 kommentarer
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

NORGES BUNADSHÅNDVERKERE AS

Karl Johans gate 8

0154 Oslo

post@norgesbunadshandverkere.no

© 2020 Norges Bunadshåndverkere AS