SYLVSMIDJA PÅ VOSS - HORDALAND
I 1940 flyttet gullsmedmeister Leif Johannessen (1892-1964) med kona Betzy og deres 5 barn til Voss for å etablere seg med sitt eget verksted og butikk.


- Kanskje navnet kunne være Sølvsmien? Kom det frå Betzy – på ekte fin-bergensk. Då tok Nils Repål frå Kyte på Voss - ein nær venn av Leif og Betzy til motmæle: - Nai, ska’ da ve’ pao Voss, mao da heita Sylvsmidja!


De stemplet alle smykkene på baksiden med ein J formet som et drikkehorn, slik at alle som kunder skulle være sikker på at de eide et ekte Sylvsmidja-smykke. Fremdeles, den dag i dag, er alt sølv fra Sylvsmidja på Voss merket med drikkehornet, til minne og ære for Leif og Betzy.Miljø og samfunnsansvar

Sylvsmidja er den ledende tilvirkeren av bunadsølv i Norge, og er en stor arbeidsplass med lokal forankring på Voss i Hordaland. De ønsker å drive bedriften på en bærekraftig måte og jobber derfor aktivt utifra et miljømessig, sosialt og økonomisk perspektiv i hele verdikjeden.


Sylvsmidja støtter aktivt opp om lokal arbeidskraf og tar ansvar for miljøet. For eksempel så resirkulerer de vann som er brukt i produksjon, for å kunne bruke det igjen.


Berekraftig miljø- og samfunnsutvikling inneber eit ansvar som er ein naturleg del av verdiskapinga vår.

- Adm. dir. Arne HesjedalSylvsmidja har livstidsgaranti på alle sine produkter mot produksjonsfeil.


Se den flotte kampanjefilmen deres som hyller det moderne Norge:


Vi er stolte over å ha Sylvsmidja på Voss som medlem hos oss!


Kontaktinfo:

Sylvsmidja På Voss

Lydvavegen 2

Voss

www.sylvsmidja.no

Facebook: https://www.facebook.com/sylvsmidja/

Instagram:

https://www.instagram.com/sylvsmidja/
#bunadsølv #sylvsmidja #sylvsmidjapåvoss #filigransarbeid #filigran #norsktradisjon #sølv #håndlagetsølv

96 visninger0 kommentarer